Arki, Juhlia, Minä, Sitäsuntätä, Yhdessäoloa

PERHEENJÄSEN JA EHKÄ SE PARAS YSTÄVÄ

Perjantaina vietettiin kansainvälistä eläintenpäivää. En yleensä juurikaan tartu näihin kaikenlaisiin juhlistuksiin (niitä on nykyään niin paljon kaikenlaisia), mutta tähän näemmä tartuin niinkin lujasti, että aihe päätyi tänne blogiin asti ?

En ensinnäkään ollut tiennyt, että kyseistä juhlapäivää on vietetty pian sata vuotta eli 1930-luvulta lähtien ? En perehtynyt asiaan sen tarkemmin, mutta eiköhän tuon tausta liity eläinten asialliseen kohteluun ja kunnioittamiseen.

Joka lähtöönhän meitä ihmisiä tässäkin asiassa löytyy, niin ääripäitä (eläimelle kaikkensa antavia kuin niitä hyljeksiviäkin) kuin keskitietä kulkeviakin. Omat kissani ovat kyllä tuolla pluspuolella. Palvelija löytyy ja palvelijan pitää myös tarvittaessa aina olla paikalla ? Osaavat kyllä juoksuttaa ja kuljettaa, vievät välillä 5-0 ?

Mutta lähinnä se, miksi tästä aiheesta aloin kirjoittaa oli se merkitys, mikä eläimellä voi olla ihmiselle. Eläin on monelle se paras ystävä, ehkä jopa ainut ystävä. Tärkein eläväinen maan päällä. Jos sinua tämä ajatus huvittaa, voi olla, että kuulut niihin, jotka naureskelevat tällaisille ihmisille jopa ääneen. Älä tee sitä enää tämän jälkeen, sillä eläin tosiaan on noille ihmisille henkireikä ja tärkeintä maailmassa.

Tässäkin asiassa meitä on moneen junaan, annetaan näiden kaikkien junien kulkea – ei niiden, jotka eivät kohtele eläimiä hyvin, mutta kaikkien muiden ?

Camilla

Soita 0700-10333, valitse 3 ja sen jälkeen minut numerolla 256. Tarkista hintatiedot  www.puhelinseksi24.fi 

Muita postauksiani pääset selailemaan helpoiten täältä

Leave a Reply