Arki, Minä, Sitäsuntätä, Totuuksia

MITEN NIIN LAPSETTAA

Ette kyllä kukaan usko, kuinka lapsellinen ja lapsenmielinen voin välillä olla. Tällekin Facebookista löytämälleni tekstille hihitän jo kolmatta iltaa ? Enkä vähiten siksi, että ns. sieluni silmin pystyn vähän liiankin hyvin näkemään itseni noissa tilanteissa ?

Tässä nyt siis teillekin vähän iltapalaa: ellei naurata, niin toivottavasti parissa kohtaa edes hymyilyttää ? Ellei hymykään irtoa, niin pyörittele sitten edes päätäsi todeten, voi voi Camilla-parkaa ?

•••

Päiväkodin lapset suhtautuvat elämään rennommin. Entä jos me aikuiset tekisimme töissä samoin? Aina kannattaa kokeilla.

1. Aamusta päivä alkaa
Lempikollegasi tuli töihin, jee! Esität pienen riemutanssin hänen näkemisensä kunniaksi. Menette yhdessä naulakkoon ulkovaatteiden alle nauramaan. Siirrytte aamupalaveriin vasta kun esimies komentaa kolmannen kerran.
Palaverissa haluat ehdottomasti istua esimiehesi vieressä ja nähdä, mitä hän tekee. Työnnät nenän kiinni pomon läppäriin.
Kun esimies komentaa sinua, suutut ja menet neukkarin pöydän alle mököttämään.
Lempikollegasi kömpii sinne kanssasi ja lohduttaa. Huudatte yhdessä pomolle: ”Tyhmä!”

2. Ulkoilu tekee terää
Lähdette työporukalla lounaalle. Matkalla juokset muiden edelle, levität käsivartesi ja leikit lentokonetta. Kaarrat takaisinpäin ja päristelet. Teet hankeen lumienkelin. Ohimennen maistat lunta hangesta ja nuolaiset metallista kaidetta niin että kielesi juuttuu siihen.
Lounaspaikan ovella haluat olla eka ja hyökkäät esimiehesi edelle. Kun hän kehottaa sinua siirtymään omalle paikallesi jonon viimeiseksi, mökötät.
Lounaalla haluat työntää herneitä nenääsi ja keikkua tuolilla. Et tahdo syödä, ennen kuin esimies suostuu leikkimään, että lusikka on kuormuri ja sinun suusi maantietunneli.
Kilpailet siitä, kuka on tyhjentänyt lautasensa ensimmäisenä. Tuuletat kun voitat.

3. Tirsojen aika
Lounaan jälkeen alkaa väsyttää. Sen huomaa siitä, että alat kiukutella kollegoille ja hierot silmiäsi. Kun esimies kysyy, väsyttääkö, kiellät sen ehdottomasti ja kirmaat karkuun ympäri huonetta.
Kun sinut lopulta saadaan pötkölleen kahvihuoneen sohvalle, uinahdat oitis.
Herättyäsi olet todella hyvällä tuulella. Et vielä halua pois sohvalta, vaan lallattelet ja tutkit varpaitasi.

4. Puuhaillaan yhdessä
Kollegasi työ näyttää kiinnostavammalta kuin omasi. Se ei käy. Lampsit hänen työpisteelleen ja istahdat samalle tuolille, niin että kollega joutuu siirtymään. Haluat ehdottomasti painella hänen tietokoneensa näppäimistöä, vaikka omalla pöydälläsi on tismalleen samanlainen.
Kollegasi huutaa apuun esimiehen, joka kehottaa sinua lopettamaan ja jäähdyttelemään hetken käytävässä. Kiukuttelet siellä kaksi minuuttia pitkälläsi lattialla kunnes rauhoitut etkä enää yhtään muista, mistä äsken suutuit.
Menet silittämään kollegaa ja pyydät anteeksi.

5. Suunta kohti kotia
Puolisosi on luvannut hakea sinut tänään töistä. Aina, kun auto ajaa työpaikkanne editse, juokset ikkunaan ja painat nenän lasiin. Hoet puolisosi nimeä. Kerrot jokaiselle ohikulkijalle, että sinut tullaan hakemaan ihan juuri.
Kun puolisosi lopulta ilmestyy toimistolle, juokset häntä karkuun. Et haluakaan lähteä ja jättää työkavereitasi, koska on ollut niin hauska päivä ja teillä on vielä hommat kesken.
Lopulta puolisollasi ei ole muuta vaihtoehtoa kun kantaa sinut autoon. Siellä lopetat kiukkuamisen ja käytte vakavan keskustelun siitä, mikset taaskaan käyttäytynyt kuten aamulla sovittiin.

Teksti: Sanna Kajander-Ruuth, vauva.fi

Camilla

Soita 0700-10333, valitse 3 ja sen jälkeen minut numerolla 256. Tarkista hintatiedot  www.puhelinseksi24.fi 

Muita postauksiani pääset selailemaan helpoiten täältä

Leave a Reply