Arki, Minä, Naisellisuus, Sitäsuntätä

MITÄ AJATTELET NAISESTA, JOKA TAITAA TEKNIIKAN?

Taas mieleeni tuli aihe ja kysymys, johon kovasti kaipaisin miehisiä kommentteja. Eli mitä miehet – enemmistö tai edes osa heistä – ajattelee naisista, joilla on taitoa, kykyjä ja älliä tekniikan salojen ratkomiseen? Onko sellainen nainen sinulle ja sinun elämässäsi uhka vai mahdollisuus ?

Kysymykseni on laaja, sillä oma pikku pääni tarkoittaa tuolla niitä perinteisesti (nykyään ehkä sukupuolirasistisesti) miehisiä ja miesten töiksi ajateltuja ja lueteltuja asioita. Eli esimerkiksi ulkona pensasaidan leikkaamista, ruohonleikkuuta, oksien katkomista, halonhakkuuta lumenluontia ja sisällä erilaista remontointia, korjaamista ja asentamista. Lisäksi lasken näihin tekniset vempaimet ja niiden asennukset ja säädöt.

Tiedän naisia, jotka eivät pikkirillilläänkään mitään noita tee, eikä edes yritä. Jo periaatteesta. He ehkä suunnittelevat ja aikatauluttavat, mutta eivät itse tee. Tiedän myös niitä naisia, jotka hoitavat kodin kaikkien teknisten vempainten asennukset ja ongelmat – ja siinä sivussa remontit ja putkien avaamiset ym.

Minä taidan olla semi. Tykkään noista ulkotöistä, mutta fysiikka ei aina riitä ja miehinen voima olisi tarpeen. Sinkun on pakko joitain asioita tehdä, tykkäsi tai ei, mutta eräskin kivi on ollut tässä pihassa kääntämättä jo jonkun vuoden: omat voimat loppuivat, mutta eipä sitä ole pakottava tarve siirtääkään. Eli siinä se osittain nostettuna odottelee edelleen ?

Remonttihommistakin tykkään, niistä pintaremonteista. Levyttämään ja muita pohjatöitä tekemään minusta ei varmaan olisi – ei ainakaan yksin! Naisissa olemme kyllä monet huoneet maalanneet ja tapetoineet, joskus jopa piikanneetkin ? Sitä piikkaamista en kyllä ihan omimmaksi hommakseni kokenut….

Ikean ”askartelupakettien” kanssa väitän olevani melko hyvä – olen oppinut seuraamaan niitä ohjeita. Ilman sitä olisi mutteri poikineen ylimääräisenä jossain laatikon pohjalla ? Mutta tekniset vempaimet, voi apuuva! Ne eivät ole yhtään mun juttu! Ei voisi vähempää kiinnostaa telkkarin, tietokoneen tai edes puhelimen sielunelämä. Niiden pitäisi olla käyttövalmiita HETI! Siksi en ole ko. liikkeiden vakiasiakas. Kulutan vanhan ja TOIMIVAN laitteen täysin loppuun ja marssin liikkeeseen vasta kun on ihan pakko. Kyllä, liikkeeseen, mitään noista edellä mainituista en yleensä halua ostaa netistä. En ainakaan vielä ?

Mutta palatakseni postaukseni aiheeseen ja kysymykseeni. Jos sinun pitäisi valita itsellesi nainen jommasta kummasta ääripäästä, kumman ottaisit: naisen, joka jättää kaikki ns. miehiset hommat miehen vastuulle ja tehtäväksi, vai naisen, joka haluaa ja osaa tehdä kaiken.

Camilla

Soita 0700-10333, valitse 3 ja sen jälkeen minut numerolla 256. Tarkista hintatiedot  www.puhelinseksi24.fi 

Muita postauksiani pääset selailemaan helpoiten täältä

Leave a Reply